ÖNISMERETI ELVONULÁS
túrázással és vezetett 'mindfulness' erdei sétával egybekötve

 

Szentbékkálla
Balaton-felvidék
nem csak nőknek :)

 

 biztonság: ha a covid helyzet miatt nem lehet megtartani az elvonulást, visszafizetem a díjat, vagy jöhetsz későbbi táboromba

 

Keresed a megújulást, szeretnél rendet tenni egy zavaros élethelyzetedben, visszaállítanád a harmóniát magadban,

vagy csak vágysz néhány napra, ahol pozitív impulzusokat kapsz, feltöltődsz, és közelebb kerülsz a megoldásokhoz?

 

 

Csodálatos négy napot állítottam össze neked, hogy élményalapú önismereti "utazáson" vehess részt egy fantasztikus helyen. Imádom Szentbékkállát, és van egy olyan érzésem, hogy te is hamar megszereted. :)

 

09.jpg

 Szentbékkállán a szállásunk

 

De néhány szó arról, hogy...

 

Mikor ajánlom neked ezt az élményt? Akkor, ha...

 

 

 • ha szeretsz túrázni, erdőt járni,
 • vannak álmaid, de a megvalósításukhoz kevésnek érzed magad;
 • nem szereted a munkád, de fogalmad nincs, merre indulj;
 • párkapcsolatod nincs, vagy amiben élsz, azt nem a boldogság jellemzi;
 • érzelmi kilengésektől szenvedsz, és utólag azt érzed, túlzás, ahogy egy helyzetre reagáltál;
 • sok önfejlesztő könyvet olvastál, tréninget megjártál, és azt érzed, elméletben jó vagy, de az életed nem változott;
 • össze vagy zavarodva, és nem érted, miért kuszálódott össze körülötted az élet;
 • belekezdesz dolgokba, de a cél előtt valahogy elromlanak a dolgok;
 • és főképp: a jelen helyzeteden VÁLTOZTATNI AKARSZ.

 

 

 

Mi zajlik a mélyben, ami miatt nem úgy éled az életed, ahogy szeretnéd?

 

 

Gyerekkori élményeink tudat alatt az esetek 95%-ban befolyásolják jelen életünket. Tudattalanunk tartalmazza azokat a rögzült programokat, amik alapján meghozzuk döntéseinket és amik befolyásolják a dolgokhoz való viszonyunkat. Ezeket legtöbbször gyerekkorunkban táplálták belénk.

 

Sokszor úgy érezzük, valamilyen láthatatlan negatív erő irányítja az életünket: „nem akartam bántani, még is megtettem, nem tudom mi történt velem” vagy "annyiszor megfogadtam már, hogy változtatok, mégsem vagyok rá képes". Az élet történéseire adott válaszreakcióinkat az esetek többségében ezek a programok irányítják.

 

Folyton ugyanazokat a hibákat követjük el, vagy nem merünk dolgokat megtenni félelmeink, traumáink miatt. Így lehetséges az, hogy mindig ugyanazok a dolgok történnek velünk, olyan mintha egy „negatív ismétlődő minta” alapján zajlana az életünk.

 

 01.jpg

  Szentbékkállán a templomdombon...

 

 

 

Mit teszünk Szentbékkállán azért, hogy ez változzon?

 

 

Az elvonuláson végigmegyünk egy folyamaton, amin keresztül jobban meg fogod érteni a belső működésed, és erőt kapsz hozzá, hogy belső forrásodból kezdhess el működni: fokozatosan helyre tedd magadban az életed, elengedd a fájdalomhoz való ragszkodásod, és nyiss a pozitív megélések, megoldások, megélések felé.

 

Az önbecsülésed, önszereteted fogod növelni ezen az elvonuláson, ami szükséges ahhoz, hogy saját életed éld, ne másokéba illeszkedj.

 

Élmény és megtapasztalás alapú önismereti elvonulás - fókuszban saját érzéseiddel. Nem előadásokat fogsz hallgatni és jegyzetelni, hanem a gyakorlatok segítségével tapasztalásokat szerzel, átéled az érzéseid, és ez fog előrébb vinni téged.

 

 

 04.jpg

 Szentbékkállán a szállásunk kertje...

 


 

Mit kapsz ettől a 4 naptól?

 

 

turkiz.jpg Szembenézel a jelen helyzeteddel. Nem várhatsz változást úgy, hogy nem nézel szembe azzal, ami van. Az önmagunkkal való őszinteség az első lépés ahhoz, hogy a helyzetet megoldjuk.

 

 

 

NÉZŐPONTVÁLTÁST, NÖVEKEDŐ ÖNBECSÜLÉST
ÖNISMERETI FEJLŐDÉST

 

 

turkiz.jpg Meg fogod érteni a félelmeidet: hol gyökereznek, hogyan rögzültek beléd, és főképp: milyen céllal? Hogyan lehet felhasználni őket arra, hogy közelebb kerülj az álmaidhoz?

 

 

turkiz.jpg Tudni fogod, hogyan találd meg a belső nyugalmi középpontodat ahhoz, hogy a külső környezeti hatások ne húzzanak le, ne vigyék el az energiádat, hogy azt a megoldásokra, a céljaidra, az álmaid megvalósítására fordíthasd!

 

 

 

BELSŐ-GYERMEK KAPCSOLÓDÁST, TÖLTŐDÉST

 

turkiz.jpg Vanda.jpgkisvanda.jpgBenned is ott él a kisgyermek, aki valaha voltál, akit mindenféle hatások értek, aki nem kapta meg, vagy csak részben azt, amire szüksége volt, és ezért most a felnőtt létedben létrehozza azt, amit magadon jelenleg tapasztalsz.

 

Hogy hogyan zajlik ez, mi az értelme, és hogyan tudod meggyógyítani őt, és ezzel elkezdeni valóban felnőtt életed - azt a tréningen meg fogod tapasztalni. Elkezded valóban szeretni önmagad - és ez a kulcsa mindennek... 

 

turkiz.jpg Megfogalmazható úgy is, hogy azért nem tudsz az álmaid felé haladni, és azért vagy összezavarodva, mert harcban állsz a Jelen Pillanattal. Amíg ez az állapot fennáll, addig az energiád nagy része erre a harcra - haragra, szomorúságra, stresszre... - fog elmenni, nem pedig a megoldás keresésre, és a célkitűzésekre. Erre is kapni fogsz a táborban egy szemléletváltási lehetőséget.

 

 

 

TÚRÁZÁS ÉS vezetett 'MINDFULNESS' ERDEI SÉTA

 

 

turkiz.jpg TÚRÁZÁS ÉS 'MINDFULNESS' ERDEI SÉTA Pénteken és szombaton túrázni fogunk a gyönyörű Balaton-felvidéki tájakon Menyházi Regina túravezető irányításával. Regi - aki a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által minősített, gyalogos szakági, bronzjelvényes túravezető, - az általa létrehozott NaTúra berkeiben szervez kirándulásokat. Így mesél erről a különleges élményről és a túrázáshoz fűződő szenvedélyéről:

 

"A természetet nem csak túrázóként, hanem annak csodálójaként is járom, ezért a kirándulásokon és túrákon kívül rendszeresen tartok vezetett "mindfulness' erdei sétákat is.

A NaTúra által vezetett 'MINDFULNESS' ERDEI SÉTÁK alapjai a japán Shinrin-yoku módszeren nyugszanak. A technika hosszas tanulmányozását követően igyekeztem a hazai természeti és környezeti viszonylatoknak megfelelően kialakítani egy olyan gyakorlatsort, melynek segítségével a résztvevők teljes mértékben ellazulhatnak, kikapcsolódhatnak és regenerálódhatnak az erdőben, és nem utolsó sorban minden érzékszervükkel kapcsolódhatnak az őket körülvevő természethez.
"

 

 

turkiz.jpg Túráink során sok szép helyet érintünk majd, egyik csoda ezek közül a Kőtenger: a hatalmas kőtömbökkel borított, ligetes erdőben fekvő terület a Balaton-felvidék egyik legfontosabb geológiai kincse. Igazi élmény a látványos sziklaalakzatok közti séta.

 

Kotenger6.jpg
Kőtenger, Szentbékkálla. Fotó: Mátrai Sándor

 

Az itt fekvő sziklák a Pannon-tengerben lerakódott homokból képződtek, melyet idővel a feltörő kovasavas oldatok átjártak, összecementáltak. A létrejött, szilícium-dioxid tartalmú, nagyon kemény kőzetekből az évmilliók alatt az erózió szép lassan eltüntette a puhább részeket, így jöttek létre a ma is látható, változatos formák.

A kőtenger központi helyén egy kisebb ház nagyságú, gigászi ingókő magasodik, az ún. Kelemen-kő, legfelső, közel 10 tonnás kőpadja csak három ponton támaszkodik az alatta fekvő tömbre. Néhány ember súlya már képes kibillenteni egyensúlyából, és pár centiméternyit elmozdítani.

 

Kotenger13.jpg
Kőtenger, Szentbékkálla. Fotó: Mátrai Sándor

 

A túrák átlagos erőnléttel teljesíthetőek, különleges felkészültséget nem igényelnek.

 

 

Egy teljes folyamatot fogunk végigvinni az elvonuláson, és meg fogod élni a másik nézőpont erejét: milyen az, amikor az erődet arra használod, amire kaptad: az életed felvirágoztatására, az álmaid megvalósítására.

 

Nagy hangsúlyt fektettem a gyakorlatokra, amikor ezt az elvonulást összeállítottam: hiszem és vallom, hogy bár szükséges, hogy az elménkkel megértsük a bennünk zajló folyamatokat, de ahhoz, hogy el tudjunk kezdeni másképpen működni, fel tudjuk oldani a gyerekkorban belénk rögzült sémákat, programokat, ahhoz meg kell tapasztalni - a szívben kell megélni a változás lépéseit.

 

 

 

 Kotenger9.jpg

 Kőtenger, Szentbékkálla. Fotó: Mátrai Sándor

 

Ne csak várd - TEGYÉL A BOLDOGSÁGODÉRT, a boldog, kiteljesedett életért!

 

 

 


 

 

IDŐPONT

 

2021. szeptember 16 - 19. (3 éj, 4 nap) BETELT, de várlak szeretettel az októberi elvonuláson

Csütörtök 13 órától vasárnap kb. 14 óráig leszünk együtt.

 


 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ


biztonság: ha a covid helyzet miatt nem lehet megtartani az elvonulást, visszafizetem a díjat, vagy jöhetsz későbbi táboromba
 

 

59.000 Ft /fő a 4 napos teljes tábor díja.

 


A részvételi díjban benne vannak:

 

 • a szállás 3 éjszakára,
 • az önismereti előadások és gyakorlatok, tehát a tréning,
 • túravezető által vezetett 2 túra és 'mindfulness' erdei gyakorlatok (pénteki és szombati napokon)
 • megkapod tőlem a Belső-Gyermek meditációmat letölthető formában.

 


A részvételi díjban NINCS benne:


az étkezések, és az oda- illetve visszautazás költsége.

 

A részvételi díjat nem áll módomban visszafizetni, ha mégsem tudsz jönni saját okokból. Ha a covid helyzet miatt az elvonulást nem lehet megtartani, akkor a befizetett díj későbbi elvonulásra felhasználható, akár átruházható, vagy személyes konzultációk kérhetők érte, végső soron, ha mindezek nem megfelelőek számodra, visszautalom a befizetett díjat.

 

Odajutás: egyénileg és önköltséges formában. Telekocsit szervezek az ugyanonnan indulók közt.

 

Ha vonattal tervezel jönni: Révfülöpig kell jönni vonattal, onnan telekocsi rendszerben együtt megyünk az elvonulás helyszínére az autóval érkezőkkel.

 


ÉTKEZÉS  Az étkezés egyénileg történik. A településen található bolt és étterem is (Öreghegy Fogadó, Eszter étterem, kb. 3 perc sétára a szállásunktól), ezek segítségével könnyen megoldható. A szálláson van konyha és hűtőszekrény.

 

FONTOS: Jelentkezésed akkor érvényes, amikor kifizetted a teljes részvételi díjat.

A részleteket a jelentkezés után e-mailben fogod megkapni.

 


 

 

 

A TÁBOR HELYSZÍNE

 

Sárvári Vendégház, Szentbékkálla, Dózsa György u. 23, 8281.
A házban az elvonulás ideje alatt csak mi leszünk.

Szentbékkálla a Balaton-felvidéken található festői település. Ha vonattal tervezel jönni: Révfülöpig kell jönni vonattal, onnan telekocsi rendszerben együtt megyünk az elvonulás helyszínére az autóval érkezőkkel.

 

Odajutás: egyénileg és önköltséges formában. Telekocsit szervezek az ugyanonnan indulók közt.

 

További részleteket az odajutás megkönnyítésére minden jelentkezőnek e-mailben fogom elküldeni.

 

Itt leszünk, néhány fotó a faluról, a környező vidékről és a házikóról, ahol leszünk.

 

03.jpg

 

06.jpg 02.jpg
04.jpg 05.jpg

14.jpg

15.jpg

 

 

Ha azt érzed, itt a helyed: NE HALOGASS, GYERE! Nem véletlen, hogy kikkel fogsz majd itt találkozni - az életutad következő szakaszához fontos emberekkel.

 

"Az ember nem csak azért felelős, amit tesz, hanem azért is, amit nem tesz meg."
(Prótagorasz)

 

 

 

 


 

Felnőttképző Nyilvántartási szám: B/2020/001712  


Jelentkezés

a 4 napos önismereti elvonulásra

Szentbékkállán

A jelentkezés után automatikusan levelet kapsz a további részletekkel (mit hozz, hová utald a részvételi díjat, stb.)

Ha nem kapod meg a levelet valami miatt, kérlek ellenőrizd a SPAM mappád, ha ott sincs, írj mindenképp az info (kukac) matraivanda.hu email címre.

 

 

Neved
E-mail címed
Telefonszámod
Címed a számla kiállításához
Adószámod, ha céges számlát kérsz (ezesetben kötelező)
Megjegyzés
Adatkezelési tájékoztató

 

Gratulálok, jó döntést hoztál!

Önmagunk megismerése, belső nyugalmi központunk megtalálása egy folyamat, amely bár nem könnyű, de szép Utazás, maga az Élet...