NYÁRI ELVONULÁS AUGUSZTUS
"Belső engedély az örömre"
belső-gyermek önismereti munka, kirándulás a Káli-medencében, hangtálazás, Balaton és mennyi minden még - öröm az Életben :-)

 

dolce vita Szentbékkállán,
a Balaton-felvidéken

 

A világ (se a belsőnk, se a külső) nem engedi könnyen az öröm érzésének megélését. Belső félelmek és blokkok, külső történések, háborúk és háborgások. Az életet azonban nem túlélni, hanem megélni szeretnénk - jogunk van az örömteli élethez.

Ahhoz, hogy képesekké váljunk a valódi belső örömre, fontos, hogy átalakuljunk. Ezt az átalakulást a kapcsolódással tudjuk elősegíteni - a kapcsolódást valódi önmagunkkal. Ezt fogjuk tenni ebben a 4 napban. Örömteli módon elindulunk, hogy felszabadítsuk magunkat, megadjuk a belső engedélyt az örömre.

 

 

Csodálatos négy napot állítottam össze neked, hogy élményalapú önismereti "utazáson" vehess részt egy fantasztikus helyen. Imádom Szentbékkállát, és van egy olyan érzésem, hogy te is hamar megszereted. :)

 

08.jpg

 A szállásunk Szentbékkállán :-)

 

De néhány szó arról, hogy...

 

 

Mikor ajánlom neked ezt az élményt? Akkor, ha...

 

 

 • szeretnéd örömben megélni a napjaid, függetlenítve magad a környezettől,
 • vannak álmaid, de a megvalósításukhoz kevésnek érzed magad;
 • nem szereted a munkád, de fogalmad nincs, merre indulj;
 • párkapcsolatod nem az örömteliség jellemzi;
 • érzelmi kilengésektől szenvedsz, és utólag azt érzed, túlzás, ahogy egy helyzetre reagáltál;
 • sok önfejlesztő könyvet olvastál, tréninget megjártál, és azt érzed, elméletben jó vagy, de az életed nem változott;
 • össze vagy zavarodva, és nem érted, miért kuszálódott össze körülötted az élet;
 • belekezdesz dolgokba, de a cél előtt valahogy elromlanak a dolgok;
 • és főképp: a jelen helyzeteden VÁLTOZTATNI AKARSZ.

 

 

 

Mi zajlik a mélyben, ami miatt nem úgy éled az életed, ahogy szeretnéd?

 

 

A gyermekkorban megélt, és belül hordozott fájdalom meghatározza a felnőtt létünkben való működésünket - választásainkat, döntéseinket, döntésképtelenségünket, viszonyulásunkat önmagunkhoz és a világhoz - a negatív érzelmek újra és újra felbukkannak, amint megérint bennünket valamilyen külső behatás, ami erre a korai, gyermekkorban megélt hiányra, fájdalomra "emlékeztet" minket.

 

Sokszor úgy érezzük, valamilyen láthatatlan negatív erő irányítja az életünket: „nem akartam bántani, még is megtettem, nem tudom mi történt velem” vagy "annyiszor megfogadtam már, hogy változtatok, mégsem vagyok rá képes". Az élet történéseire adott válaszreakcióinkat az esetek többségében ezek a programok irányítják.

 

Folyton ugyanazokat a "hibákat" követjük el, vagy nem merünk dolgokat megtenni félelmeink, traumáink miatt. Így lehetséges az, hogy mindig ugyanazok a dolgok történnek velünk, olyan mintha egy „negatív ismétlődő minta” alapján zajlana az életünk.

 

Önmagától nem történik változás - a mélyben tárolt negatív hiedelmeink nem tűnnek el maguktól, vagy az idő múlásával. A változáshoz kapcsolatba kell lépnünk ezzel a belső részünkkel, és az elfogadó figyelmünkkel feloldani ezeket a "sebeket", átírni a hiedelmeinket, másképpen szólva, megszeretni önmagunkat.

 

 

 Kotenger9.jpg

 A kőtenger Szentbékkálla mellett. Fotó: Mátrai Sándor

 

 

Mit teszünk Szentbékkállán azért, hogy ez változzon?

 

Az elvonuláson végigmegyünk egy folyamaton, amin keresztül jobban meg fogod érteni a belső működésed, és erőt kapsz hozzá, hogy belső forrásodból kezdhess el működni: fokozatosan helyre tedd magadban az életed, elengedd a fájdalomhoz való ragszkodásod, és nyiss a pozitív megélések, megoldások, megélések felé.

 

Élmény és megtapasztalás alapú önismereti elvonulás - fókuszban saját érzéseiddel. Nem előadásokat fogsz hallgatni és jegyzetelni, hanem a gyakorlatok segítségével tapasztalásokat szerzel, átéled az érzéseid, és ez fog előrébb vinni téged.

 

 

 Kotenger7.jpg

 A kőtenger Szentbékkálla mellett. Fotó: Mátrai Sándor

 


 

Mit kapsz ettől a négy naptól?

 

 

turkiz.jpg Szembenézel a jelen helyzeteddel. Nem várhatsz változást úgy, hogy nem nézel szembe azzal, ami van. Az önmagunkkal való őszinteség az első lépés ahhoz, hogy a helyzetet megoldjuk.

 

 

 

NÉZŐPONTVÁLTÁS, ÖNISMERET
BELSŐ ENGEDÉLY AZ ÖRÖMRE

 

 

turkiz.jpg Kapcsolódni fogunk ahhoz a részünkhöz, aki képes az örömre. Kisgyermekként még nem számított, hogy esett vagy fújt, mókás volt minden. Ez a képesség most is ott van bennünk, de sok réteg fájdalom, belső sebzettség gyakorta elfedi.

Megtapasztaljuk, milyen az, amikor újra érezzük ezt magunkban, és eszközöket kapsz ahhoz, hogy ezt a kapcsolódást erősíteni tudd a későbbiekben is.

 

 

turkiz.jpg Tudni fogod, hogyan találd meg a belső nyugalmi középpontodat ahhoz, hogy a külső környezeti hatások ne húzzanak le, ne vigyék el az energiádat, hogy azt a megoldásokra, a céljaidra, az álmaid megvalósítására fordíthasd!

 

 

 

 BELSŐ-GYERMEK KAPCSOLÓDÁS, TÖLTŐDÉS

 

turkiz.jpg Vanda.jpgkisvanda.jpgBenned is ott él a kisgyermek, aki valaha voltál, akit mindenféle hatások értek, aki nem kapta meg, vagy csak részben azt, amire szüksége volt, és ezért most a felnőtt létedben létrehozza azt, amit magadon jelenleg tapasztalsz.

 

Hogy hogyan zajlik ez, mi az értelme, és hogyan tudod tölteni őt, és ezzel elkezdeni valóban felnőtt életed - azt az elvonuláson meg fogod tapasztalni. Elkezded valóban szeretni önmagad - és ez a kulcsa mindennek... 

 

turkiz.jpg Megfogalmazható úgy is, hogy azért nem tudsz az álmaid felé haladni, és azért vagy összezavarodva, mert harcban állsz a Jelen Pillanattal. Amíg ez az állapot fennáll, addig az energiád nagy része erre a harcra - haragra, szomorúságra, stresszre... - fog elmenni, nem pedig a megoldás keresésre, és a célkitűzésekre. Erre is kapni fogsz a táborban egy szemléletváltási lehetőséget.

 

 

 

 10.jpg

A szállásunk csodás kertje :-)

 

 HANGTÁLAZÁS ÉS MEDITÁCIÓ

 

 

turkiz.jpg HANGTÁLAZÁS ÉS MEDITÁCIÓ Egyik napon Kis László lesz velünk néhány órát, és a belső-gyermek kapcsolódást, a belső öröm megengedését önmagunkban a hangtálak rezgésének oldó hatásával fogja segíteni. Ez is segít majd megélnünk a belső világunkkal való kapcsolódást.

 

 

KIRÁNDULÁS

 

turkiz.jpg KIRÁNDULÁS Egyik napon kirándulni fogunk a gyönyörű Balaton-felvidéki tájakon. A túra különleges felkészültséget nem igényel. Szentbékkálla nevezetessége a Kőtenger, ezt is látni fogjuk. :)

 

turkiz.jpg A Kőtenger és Szentbékkálla környéke néhány fotón :)

 

Kotenger6.jpg
Kőtenger, Szentbékkálla. Fotó: Mátrai Sándor

 

 04.jpg 08.jpg

 

A Kőtenger területén fekvő sziklák a Pannon-tengerben lerakódott homokból képződtek, melyet idővel a feltörő kovasavas oldatok átjártak, összecementáltak. A létrejött, szilícium-dioxid tartalmú, nagyon kemény kőzetekből az évmilliók alatt az erózió szép lassan eltüntette a puhább részeket, így jöttek létre a ma is látható, változatos formák.

A Kőtenger központi helyén egy kisebb ház nagyságú, gigászi ingókő magasodik, az ún. Kelemen-kő, legfelső, közel 10 tonnás kőpadja csak három ponton támaszkodik az alatta fekvő tömbre. Néhány ember súlya már képes kibillenteni egyensúlyából, és pár centiméternyit elmozdítani.

 

Kotenger13.jpg
Kőtenger, Szentbékkálla. Fotó: Mátrai Sándor

 

 

 

ÉLMÉNYEK, amik segítenek emlékezni, miért vagy itt

 

turkiz.jpg ÉLMÉNYEK Sok mindennel készülök neked. :) Nem szeretnék minden meglepetést felfedni, de néhány dolgot megosztok itt a fentieken kívül, hogy lásd, igazán érted lesz ez a négy nap:

 

 • kóborlás a Káptalantóti Liliom-piacon,
 • hangtálfürdő Kis Lászlóval,
 • meditáció a Kőtengernél, Szentbékkálla határában,
 • pancsolás a Balatonban,
 • csillagnézés,
 • társasjátékozás,
 • art-coaching gyakorlatokkal, mesékkel kapcsolódunk a kreatív részünkhöz...
 • várlak! :-)

 

Néhány kép korábbi túrákról:

01.jpg 05.jpg
17.jpg 14.jpg

 

Egy folyamatot fogunk tehát végigvinni az elvonuláson, és meg fogod élni a másik nézőpont erejét: milyen az, amikor az erődet arra használod, amire kaptad: az életed felvirágoztatására, az álmaid megvalósítására.

 

Nagy hangsúlyt fektettem a gyakorlatokra, amikor ezt az elvonulást összeállítottam: hiszem és vallom, hogy bár szükséges, hogy az elménkkel megértsük a bennünk zajló folyamatokat, de ahhoz, hogy el tudjunk kezdeni másképpen működni, fel tudjuk oldani a gyerekkorban belénk rögzült sémákat, programokat, ahhoz meg kell tapasztalni - a szívben kell megélni a változás lépéseit.

 

 

Ne csak várd - TEGYÉL A BOLDOGSÁGODÉRT, a boldog, kiteljesedett életért!

 

 


 

 

KÖVETKEZŐ IDŐPONT 2024


2024. augusztus 29 - szeptember 1. (4 nap, 3 éj) 

 

Csütörtök kb. 14 órától vasárnap kb. 14 óráig leszünk együtt.

 


 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

EARLY BIRD !

 

79.000 Ft, ha 2024. július 25-ig befizeted a részvételi díjat.

 

NORMÁL DÍJ:  89.000 Ft, ha 2024. július 25. után fizeted be a részvételi díjat.

 

A részvételi díjban benne vannak:

 

 • a szállás 3 éjszakára,
 • az önismereti előadások és tréning gyakorlatok, belső-gyermek önmunka, programok,
 • a kirándulás,
 • a hangtálazás élménye és a meditáció,
 • megkapod tőlem a Belső-Gyermek meditációmat letölthető formában.

 

 

A részvételi díjban NINCS benne:


étkezés, és az oda- illetve visszautazás költsége. Telekocsit szervezek. A szálláson van jól felszerelt konyha hűtővel, a településen kisbolt és étterem is.

 

A részvételi díjat nem áll módomban visszafizetni, ha mégsem tudsz jönni saját okokból, de másik táboromra felhasználhatod a befizetett összeget.

Ha a covid helyzet miatt az elvonulást nem lehet megtartani, akkor a befizetett díj későbbi elvonulásra felhasználható, akár átruházható, vagy személyes konzultációk kérhetők érte, végső soron, ha mindezek nem megfelelőek számodra, visszautalom a befizetett díjat.

 

Odajutás: egyénileg és önköltséges formában. Telekocsit szervezek az ugyanonnan indulók közt.

 

Ha vonattal tervezel jönni: Révfülöpig kell jönni vonattal, onnan telekocsi rendszerben együtt megyünk az elvonulás helyszínére az autóval érkezőkkel. ÉTKEZÉS  Az étkezés egyénileg történik. A településen található bolt és étterem, ennek segítségével könnyen megoldható. A szálláson van hűtő és konyha is, lehet hozott ételt melegíteni, tárolni, elfogyasztani.

 

 

FONTOS: Jelentkezésed akkor érvényes, amikor kifizetted a részvételi díjat.

A részleteket a jelentkezés után e-mailben fogod megkapni.

 


 

 

 

A TÁBOR HELYSZÍNE

 

Sárvári Vendégház, Szentbékkálla, Dózsa György u. 23, 8281.
A házban az elvonulás ideje alatt csak mi leszünk.

Szentbékkálla a Balaton-felvidéken található festői település. Ha vonattal tervezel jönni: Révfülöpig kell jönni vonattal, onnan telekocsi rendszerben együtt megyünk az elvonulás helyszínére az autóval érkezőkkel.

 

Odajutás: egyénileg és önköltséges formában. Telekocsit szervezek az ugyanonnan indulók közt.

 

További részleteket az odajutás megkönnyítésére minden jelentkezőnek e-mailben fogom elküldeni.

 

Itt leszünk, néhány fotó a faluról, a környező vidékről és a házikóról, ahol leszünk.

 

 

06.jpg 02.jpg
04.jpg 05.jpg
Kotenger12.jpg Kotenger7.jpg

 

 

Ha azt érzed, itt a helyed: NE HALOGASS, GYERE! Nem véletlen, hogy kikkel fogsz majd itt találkozni - az életutad következő szakaszához fontos emberekkel.

 

"Az ember nem csak azért felelős, amit tesz, hanem azért is, amit nem tesz meg."
(Prótagorasz)

 


 

Jelentkezés

a 4 napos önismereti elvonulásra

Szentbékkállán

 

A jelentkezés után automatikusan levelet kapsz a további részletekkel (mit hozz, hová utald a részvételi díjat, stb.)

Ha nem kapod meg a levelet valami miatt, kérlek ellenőrizd a SPAM mappád, ha ott sincs, írj mindenképp az info (kukac) matraivanda.hu email címre.

 

 

Neved
E-mail címed
Telefonszámod
Címed a számla kiállításához
Adatkezelési tájékoztató

 

Gratulálok, jó döntést hoztál!

Önmagunk megismerése, belső nyugalmi központunk megtalálása egy folyamat, amely bár nem könnyű, de szép Utazás, maga az Élet...