Nyári elvonulás Szentbékkállán, jóga és önismeret

 

NŐI ELVONULÁS
"Szeresd jobban önmagad"

 

helyszín: Szentbékkálla, Balaton-felvidék

 

 

Keresed a megújulást, szeretnél rendet tenni egy zavaros élethelyzetedben, visszaállítanád a harmóniát magadban,

vagy csak vágysz néhány napra, ahol pozitív impulzusokat kapsz, feltöltődsz, és közelebb kerülsz a megoldásokhoz?

 

 

Csodálatos négy napot állítottam össze neked, hogy élményalapú önismereti "utazáson" vehess részt egy fantasztikus helyen. Imádom Szentbékkállát, és van egy olyan érzésem, hogy te is hamar megszereted. :)

 

01.jpg

 Szentbékkállán a szállásunk

 

De néhány szó arról, hogy...

 

Mikor ajánlom neked ezt az élményt nyáron - az érlelés, feltöltődés időszakában? Akkor, ha...

 

 

 • vannak álmaid, de a megvalósításukhoz kevésnek érzed magad;
 • nem szereted a munkád, de fogalmad nincs, merre indulj;
 • párkapcsolatod nincs, vagy amiben élsz, azt nem a boldogság jellemzi;
 • érzelmi kilengésektől szenvedsz, és utólag azt érzed, túlzás, ahogy egy helyzetre reagáltál;
 • sok önfejlesztő könyvet olvastál, tréninget megjártál, és azt érzed, elméletben jó vagy, de az életed nem változott;
 • össze vagy zavarodva, és nem érted, miért kuszálódott össze körülötted az élet;
 • belekezdesz dolgokba, de a cél előtt valahogy elromlanak a dolgok;
 • és főképp: a jelen helyzeteden VÁLTOZTATNI AKARSZ.

 

 

 

Mi zajlik a mélyben, ami miatt nem úgy éled az életed, ahogy szeretnéd?

 

 

Gyerekkori élményeink tudat alatt az esetek 95%-ban befolyásolják jelen életünket. Tudattalanunk tartalmazza azokat a rögzült programokat, amik alapján meghozzuk döntéseinket és amik befolyásolják a dolgokhoz való viszonyunkat. Ezeket legtöbbször gyerekkorunkban táplálták belénk.

 

Sokszor úgy érezzük, valamilyen láthatatlan negatív erő irányítja az életünket: „nem akartam bántani, még is megtettem, nem tudom mi történt velem” vagy "annyiszor megfogadtam már, hogy változtatok, mégsem vagyok rá képes". Az élet történéseire adott válaszreakcióinkat az esetek többségében ezek a programok irányítják.

 

Folyton ugyanazokat a hibákat követjük el, vagy nem merünk dolgokat megtenni félelmeink, traumáink miatt. Így lehetséges az, hogy mindig ugyanazok a dolgok történnek velünk, olyan mintha egy „negatív ismétlődő minta” alapján zajlana az életünk.

 

 

 05.jpg

 Szentbékkállán a szállásunk kertje...

 

 

 

Mit teszünk Szentbékkállán azért, hogy ez változzon?

 

 

Az elvonuláson végigmegyünk egy folyamaton, amin keresztül meg fogod érteni a belső működésed, és erőt kapsz hozzá, hogy belső forrásodból kezdhess el működni: fokozatosan helyre tedd magadban az életed, elengedd a fájdalomhoz való ragszkodásod, és nyiss a pozitív megélések, megoldások, megélések felé.

 

Az önbecsülésed, önszereteted fogod növelni ezen az elvonuláson, ami szükséges ahhoz, hogy saját életed éld, ne másokéba illeszkedj..

 

Élmény és megtapasztalás alapú önismereti elvonulás - fókuszban saját érzéseiddel. Nem előadásokat fogsz hallgatni és jegyzetelni, hanem a gyakorlatok segítségével tapasztalásokat szerzel, átéled az érzéseid, és ez fog előrébb vinni téged.

 

 

 04.jpg

 Szentbékkállán a szállásunk kertje...

 


 

Mit kapsz ettől a 4 naptól?

 

 

lila.jpg Szembenézel a jelen helyzeteddel. Nem várhatsz változást úgy, hogy nem nézel szembe azzal, ami van. Az önmagunkkal való őszinteség az első lépés ahhoz, hogy a helyzetet megoldjuk.

 

 

 

NÉZŐPONTVÁLTÁST, NÖVEKEDŐ ÖNBECSÜLÉST
ÖNISMERETI FEJLŐDÉST

 

 

lila.jpg Meg fogod érteni a félelmeidet: hol gyökereznek, hogyan rögzültek beléd, és főképp: milyen céllal? Hogyan lehet felhasználni őket arra, hogy közelebb kerülj az álmaidhoz? Meg fogod tapasztalni: amitől félsz, Nem Létezik.

 

 

lila.jpg Tudni fogod, hogyan találd meg a belső nyugalmi középpontodat ahhoz, hogy a külső környezeti hatások ne húzzanak le, ne vigyék el az energiádat, hogy azt a megoldásokra, a céljaidra, az álmaid megvalósítására fordíthasd!

 

 

 

BELSŐ-GYERMEK KAPCSOLÓDÁST, GYÓGYULÁST

 

lila.jpg Vanda.jpgkisvanda.jpgBenned is ott él a kisgyermek, aki valaha voltál, akit mindenféle hatások értek, aki nem kapta meg, vagy csak részben azt, amire szüksége volt, és ezért most a felnőtt létedben létrehozza azt, amit magadon jelenleg tapasztalsz.

 

Hogy hogyan zajlik ez, mi az értelme, és hogyan tudod meggyógyítani őt, és ezzel elkezdeni valóban felnőtt életed - azt a tréningen meg fogod tapasztalni. Elkezded valóban szeretni önmagad - és ez a kulcsa mindennek... 

 

lila.jpg Megfogalmazható úgy is, hogy azért nem tudsz az álmaid felé haladni, és azért vagy összezavarodva, mert harcban állsz a Jelen Pillanattal. Amíg ez az állapot fennáll, addig az energiád nagy része erre a harcra - haragra, szomorúságra, stresszre... - fog elmenni, nem pedig a megoldás keresésre, és a célkitűzésekre. Erre is kapni fogsz a táborban egy szemléletváltási lehetőséget.

 

 

 

JÓGAFOGLALKOZÁSOKAT REGGEL ÉS ESTE

 

 

lila.jpg JÓGA  GyecsekLinda.jpgPénteken és szombaton reggel és este jógázni fogunk Gyecsek Linda jógaoktató és jógaterapeuta vezetésével (lindagyecsek.com). A jóga segít mélyíteni önmagunkban az önismereti folyamatunk belső felismeréseit, segít feloldani a bennük élő blokkokat, segít töltődni és ellazulni.

 

"Ha minden nap kitartóan gyakorlod a jógát, akkor képes leszel szilárdsággal és érettséggel fogadni az élet zűrzavarát."

"A jóga egy tükör, amelyben belülről megpillanthatjuk önmagunkat. Tisztítsuk ezt a tükröt, hogy megpillanthassuk a csodát!" - B.K.S Iyengar

 

Linda így ír erről: "A jóga elsődleges jelentése: kapcsolat, összekapcsolódás, egyesülés, egység. Ez a kapcsolódás többféleképpen értelmezhető: kapcsolat a test és az elme, az elme és a lélek között, valamint a lélek összekapcsolódása Istennel.

A hatha másodlagos jelentése: erő, erőltetés, valamit erőteljesen csinálni – utal ez például az ászanák okozta nehézségre, önmagunk fizikai korlátainak átlépésére – a tudatunk támogatásával.

A hatha jóga a jóga gyakorlati ága, tartalmaz légzőgyakorlatokat, ászanákat, koncentrációt fejlesztő, és mentálisan ellazító gyakorlatokat, meditációt is. Annak felismerése a cél, hogy az én, amely az erőfeszítést végezhetné csupán illúzió, nem bír önálló létezéssel.


A Hatha Jóga rendszere nemcsak egy torna, vagy egy pár órás heti elfoglaltság, hanem egy életviteli stílust is fed, ami egyértelműen a Hatha Jóga gyakorlásának 8 szintjével függ össze.

A hatha jógában leírt gyakorlatok harmonizálják és tisztítják a test rendszereit, összpontosítják a tudatot felkészítve bennünket a haladóbb gyakorlatok végzésére. Tradícionálisan a hatha jóga része a satkarma, a hat fizikai és mentális tisztító gyakorlat, a mudrák és a bandhák, a lelki-élettani energiaoldó gyakorlatok, valamint különböző energiaébresztő gyakorlatok. Az emberi személyiség egyre kifinomultabb szinteken való hangolása vezet a magasabb szintű tudatossághoz és a meditációhoz.

A jóga gyakorlás a következő témák köré fog szerveződni: megbékélés, elmélyülés, önfeltárás, gyógyulás. Illóolajok is segítik az ellazulást és egyben a feltöltődést! Várok mindenkit szeretettel."

 

 

 hathajoga.jpg

 

 

 

SÉTÁKAT, TÖLTEKEZÉST:

- TÖTTÖSKÁLI TEMPLOMROMHOZ ÉS A
- SZENTBÉKKÁLLAI KŐTENGERHEZ KIRÁNDULÁS

 

 

lila.jpg FRISS, FELTÖLTŐ ENERGIÁKAT KÜLÖNLEGES HELYEKEN Sétálunk majd, hogy feltöltekezzünk a természet színpompás közegében. Kőtenger: a hatalmas kőtömbökkel borított, ligetes erdőben fekvő terület a Balaton-felvidék egyik legfontosabb geológiai kincse. Igazi élmény a látványos sziklaalakzatok közti séta.

 

Kotenger6.jpg
Kőtenger, Szentbékkálla. Fotó: Mátrai Sándor

 

Az itt fekvő sziklák a Pannon-tengerben lerakódott homokból képződtek, melyet idővel a feltörő kovasavas oldatok átjártak, összecementáltak. A létrejött, szilícium-dioxid tartalmú, nagyon kemény kőzetekből az évmilliók alatt az erózió szép lassan eltüntette a puhább részeket, így jöttek létre a ma is látható, változatos formák.

A kőtenger központi helyén egy kisebb ház nagyságú, gigászi ingókő magasodik, az ún. Kelemen-kő, legfelső, közel 10 tonnás kőpadja csak három ponton támaszkodik az alatta fekvő tömbre. Néhány ember súlya már képes kibillenteni egyensúlyából, és pár centiméternyit elmozdítani.

 

Kotenger13.jpg
Kőtenger, Szentbékkálla. Fotó: Mátrai Sándor

 

Különleges élmény itt sétálni, üldőgélni, töltődni, kitűnő terep önismereti folyamatokhoz, gyakorlatokhoz, meditációhoz. :-)

 

 

Egy teljes folyamatot fogunk végigvinni az elvonuláson, és meg fogod élni a másik nézőpont erejét: milyen az, amikor az erődet arra használod, amire kaptad: az életed felvirágoztatására, az álmaid megvalósítására.

 

Nagy hangsúlyt fektettem a gyakorlatokra, amikor ezt az elvonulást összeállítottam: hiszem és vallom, hogy bár szükséges, hogy az elménkkel megértsük a bennünk zajló folyamatokat, de ahhoz, hogy el tudjunk kezdeni másképpen működni, fel tudjuk oldani a gyerekkorban belénk rögzült sémákat, programokat, ahhoz meg kell tapasztalni - a szívben kell megélni a változás lépéseit.

 

 

 

 Kotenger9.jpg

 Kőtenger, Szentbékkálla. Fotó: Mátrai Sándor

 

Ne csak várd - TEGYÉL A BOLDOGSÁGODÉRT, a boldog, kiteljesedett életért!

 

 

 


 

 

IDŐPONT 2019-ben

 

2019. július 18 - 21. (3 éj, 4 nap)

Csütörtök 13 órától vasárnap kb. 14 óráig leszünk együtt.

 


 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

 

55.000 Ft /fő a 4 napos teljes tábor díja.

 

A részvételi díjban benne vannak:

 

 • a szállás 3 éjszakára,
 • az önismereti előadások és gyakorlatok,
 • jógafoglalkozások reggel és este (pénteki és szombati napokon)
 • megkapod tőlem a Belső-Gyermek meditációmat letölthető formában.

 

A részvételi díjban NINCS benne:

 

az étkezések és az oda- illetve visszautazás költsége.

 

Odajutás: egyénileg és önköltséges formában. Telekocsit szervezek az ugyanonnan indulók közt.

 

Ha vonattal tervezel jönni: Révfülöpig kell jönni vonattal, onnan telekocsi rendszerben együtt megyünk az elvonulás helyszínére az autóval érkezőkkel.

 

ÉTKEZÉS  Az étkezés egyénileg történik. A településen található bolt és az étterem (Öreghegy Fogadó, 3 perc sétára a szállásunktól) segítségével könnyen megoldható - azok, akik az étteremben ennének, tudnak együtt, csoportosan menni.

 

 

FONTOS: Jelentkezésed akkor érvényes, amikor kifizetted a teljes részvételi díjat.

A részleteket a jelentkezés után e-mailben fogod megkapni.

 


 

 

 

A TÁBOR HELYSZÍNE

 

Sárvári Vendégház, Szentbékkálla, Dózsa György u. 23, 8281.
A házban az elvonulás ideje alatt csak mi leszünk.

Szentbékkálla a Balatonfelvidéken található festői település. Ha vonattal tervezel jönni: Révfülöpig kell jönni vonattal, onnan telekocsi rendszerben együtt megyünk az elvonulás helyszínére az autóval érkezőkkel.

 

Odajutás: egyénileg és önköltséges formában. Telekocsit szervezek az ugyanonnan indulók közt.

 

További részleteket az odajutás megkönnyítésére minden jelentkezőnek e-mailben fogom elküldeni.

 

Itt leszünk, néhány fotó a faluról, a környező vidékről és a házikóról, ahol leszünk.

 

03.jpg

 

06.jpg 02.jpg
04.jpg 05.jpg
Kotenger.jpg Csobancrol-kilatas3.jpg

 

 

Ha azt érzed, itt a helyed: NE HALOGASS, GYERE! Nem véletlen, hogy kikkel fogsz majd itt találkozni - az életutad következő szakaszához fontos emberekkel.

 

"Az ember nem csak azért felelős, amit tesz, hanem azért is, amit nem tesz meg."
(Prótagorasz)

 


 

Jelentkezés

a 4 napos önismereti táborba

Szentbékkállán

A jelentkezés után automatikusan levelet kapsz a további részletekkel (mit hozz, hová utald a részvételi díjat, stb.)

Ha nem kapod meg a levelet valami miatt, kérlek ellenőrizd a SPAM mappád, ha ott sincs, írj mindenképp az info (kukac) matraivanda.hu email címre.

 

 

Neved
E-mail címed
Telefonszámod
Címed a számla kiállításához
Megjegyzés
Adatkezelési tájékoztató

 

Gratulálok, jó döntést hoztál!

Önmagunk megismerése, belső nyugalmi központunk megtalálása egy folyamat, amely bár nem könnyű, de szép Utazás, maga az Élet...