Önismereti mese-estek

 

 

cimhez3.jpg

 

ÖNISMERETI MESE-ESTÉK

 

 

Szerezd meg

a belső erődet,

 

 

hogy megoldást

találj a helyzetedre!

 

 

A meseterápia önismereti eszközével, önismereti műhelymunka estéken segítünk, hogy rátalálj az életcélodra, felold a félelmeidet, megtaláld a megoldást a téged feszítő kérdésekre, egyensúlyba kerülj az életedben.

 

 

kissnenezvaleszter1.jpgAz önismereti mese-esteket Nezvál Eszter meseterapeutával tartom, aki Boldizsár Ildikótól, a meseterápia itthoni "tündérkeresztanyjától" tanulta a módszert. Mivel mindig is vonzottak a mesék, és ezen belül is az önismeret meséken keresztül történő fejlesztését csodálatos eszköznek tartom - ezért alkottuk meg neked ezeket az önismereti mese-estéket.

 

A mese segítségével belebújhatsz a „legkisebb fiú” bőrébe, és végigjárhatod a néha könnyű, néha nehézségekkel teli vándorutat, hogy megtaláld a megoldásokat az elakadásodra, problémás helyzetedre.

 


 

 

Mikor javasoljuk neked, hogy részt vegyél az önismereti mese-esteken?

Akkor, ha...
 

  • vannak álmaid, de a megvalósításukhoz kevésnek érzed magad;
  • elakadtál, és nem látod, merre kellene tovább indulnod;
  • elveszítetted a lelkesedésed, nincs erőd a terveid kivitelezni;
  • nem szereted a munkád, de fogalmad nincs, mivel kellene, hogy foglalkozz;
  • párkapcsolatod nincs, vagy amiben élsz, azt nem a boldogság jellemzi;
  • sok önfejlesztő könyvet olvastál, tréninget megjártál, és azt érzed, elméletben jó vagy, de az életed nem változott;
  • össze vagy zavarodva, és nem érted, miért kuszálódott össze körülötted az élet;
  • belekezdesz dolgokba, de a cél előtt valahogy elromlanak a dolgok;
  • és főképp: a jelen helyzeteden VÁLTOZTATNI AKARSZ.

 

 


 

 

Hogyan fogod felébreszteni a

Belső Erőd a 7 alkalmas folyamatban?

 

1. este

Fő téma: önmagaddal való szembenézés, a probléma beazonosítása, félelmek feloldása

 

kgolyo.jpg Ha megérik benned a változtatás szándéka - elindulsz az Úton. Játékos gyakorlatokkal, képek segítségével választ kapsz olyan kérdésekre, mint: Milyen módon akadályoz, vagy tart vissza téged a félelmed? Miben segít / segített téged ez a félelem? Mit kapnál cserébe az élettől, ha kiiktatnád magadból ezt a félelmet?

A kiválasztott mese alapján haladunk, a pedig mesét kiegészíti majd a néphagyomány többi eleme, hogy viszajuss egy belső világba…

 

 

 

2. este

Fő téma: útnak indulás

 

kgolyo.jpgMinden zarándok visz magával útravalót - a tarisznyánkban ott lapul a hamubasült pogácsa. Fel kell térképeznünk, hogy milyen erőforrások állnak rendelkezésünkre: otthonról hozottakat, és amit az eddigi útjainkon tettünk magunkévá. És néha bizony meg kell állnunk, levenni a vállunkról a zsákot, ki kell üríteni, és csak azt pakolni vissza, és cipelni tovább, amire szükségünk van, hasznunkra válik, előbbre visz.

Többek között meg fogjuk nézni: mihez van tehetséged, milyen dolgokhoz van természetes adottságod? Megfogalmazhatod majd magadnak: hogyan értékeled eddigi életutad? Honnan indult és merre tart az életed?

 

 

3. este

Fő téma: a külső segítségek

 

kgolyo.jpgA mesében a főhős találkozik az útja során külső segítségekkel, mint ahogy az életben mi is találkozunk ilyenekkel - kérdés, sikerül-e felismernünk őket, készek vagyunk-e a használatukra? Különböző játékos gyakorlatok és a mese következő részével fogunk téged támogatni abban, hogy felismerd a saját életedben a külső segítőket, és képessé válj elfogadni a segítségüket ahhoz, hogy közelebb kerülj a célodhoz.

 

 

 

4. este

Fő téma: a próbatétel

 

kgolyo.jpgAz utunk során megtörténik, hogy elakadunk. Egy próbatétel előtt állunk, ami során kiderül, készen állunk-e egy magasabb minőségre az életünkben?

A mese idevágó része és a gyakorlatok, játékok mellett a gyermekkori gyökerekről, játszmákról, sémákról is szó lesz, amelyek távol tartanak a megoldástól, benne tartanak a megszokott helyzetben, „visszapattanunk egy láthatatlan falról” – azaz megtorpanunk. Beszélünk az elvárások tengeréről, amit a világ felé fenntartunk, és ezek lehúzó, elerőtlenítő hatásairól, amelyek miatt a próbatételeinket nagyon nehéz teljesíteni, és támogatun kabban, hogy te képes legyél az elakadásodat megoldani, és tovább haladni a célod felé.

 

5. este

Fő téma: a belső erőforrás megtalálása

 

kgolyo.jpgAhhoz, hogy a próbatételt végül sikerrel vegyük, meg kell találnunk a belső erőforrásunkat. A mese főhősével azonosulva, ezen az estén mi is ezt fogjuk megkeresni önmagunkban, építve mindarra, amit eddig tapasztaltunk az utunk során.

 

Mire tudunk támaszkodni akkor, amikor a célra kell fókuszálnunk? Hogyan tudjuk feléleszteni a "tüzes madarat", hogyan tudjuk a hirtelen megszülető, fellángoló szenvedélyt állandósítani az életünkben? Hogyan kell bánnunk a "tüzes tojással", az új élettel, ami "nem törhet el", de ki kell venni a belsejét, ki kell nyitni - önmagunkban? Megkeressük magunkban a forrást, ami éberen tart, segít a célra fókuszálni, és legyőzhető vele a belső korlát. Felülemelkedünk lehúzó, negatív érzelmeinken.

 

6. este

Fő téma: a megértés, vállalás

 

kgolyo.jpgA kristálygolyót fel kell mutatni a varázslónak – aki önként mond le a hatalmáról, megtörte már a hatalmát a próbatétellel – a főhős szembesül és vállalja a változásokat, ami ezzel jár. Ahhoz, hogy az új minőséget élni tudjuk az életünkben, vállalnunk kell a felelősséget érte, így válunk az Aranynap kastélyának királyává – saját életünknek uralójává.

 

A felelősség vállalása azzal a felismeréssel kezdődik, hogy minden megnyilvánulásod, minden cselekedeted a saját gondolataidból származik. A felelősség vállalása azt is jelenti, hogy vállalod a változásokkal járó nehézségeket. Azzal vállalod fel a felelősséget, hogy cselekszel a kívánt eredmény érdekében, bármilyen nehéz is. Ebben fogjuk magunkat erősíteni ezen az alkalmon.

 

 

7. este

Fő téma: a megvalósulás

 

Hkgolyo.jpgogyan tudod mindezt átültetni a saját életedbe? Merthogy ez az egyik legfontosabb kérdés. A főhős eljutott a királylányhoz, aki a teljes belső rendet szimbolizálja. A legkisebb fiú, a mese főhőse megalkotta a teljességet. Hatalma van a saját teste, lelke, szelleme felett. Ez mindannyiunk célja.

 

Ehhez hiányzott:
- a sas minőség (tudatosság, fentről, távolról rálátni a dolgokra).
- a cet minőség (ösztön, tudatalattiból előhívni amire szüksége van, belső intuíció).
- a királylány minőség (saját szépség meglátása, elfogadása).

Ezt fogjuk kibontani és összegezni az utolsó alkalommal.

 

 


 

 

A TALÁLKOZÓK IDŐPONTJAI

 

Kéthetente, mindig keddi napon van a műhelymunka, 18 órakor kezdünk, vége kb. 21 órakor. Az alkalmak között fogod érlelni magadban a műhelymunkán tapasztaltakat, így tavasz végére csodálatos átalakuláson mehetsz keresztül.

 

Az önismereti mese-esteket zárt csoportban végezzük, ami azt jelenti, hogy a csoportba az első alkalom után már nem lehet becsatlakozni.

 

 

MESE-EST IDŐPONTOK

Ezeket a napokat írd fel a naptáradba:

 

1. alkalom: 2019. február 5. kedd, 18 óra

2. alkalom: 2019. február 19. kedd, 18 óra

3. alkalom: 2019. március 5. kedd, 18 óra

4. alkalom: 2019. március 19. kedd, 18 óra

5. alkalom: 2019. április 2. kedd, 18 óra

6. alkalom: 2019. április 16. kedd, 18 óra

7. alkalom: 2019. április 30. kedd, 18 óra

 


 

 

A TALÁLKOZÓK HELYSZÍNE

 

VAN EGY HELY központ, 1085 Budapest, Rökk Szilárd u. 11 / Fsz. 1. (11-es kapukód)

(A Rákóczi úti 4-es 6-os villamosmegállótól vagy az itteni metrómegállótól 1 perc séta.)

 

 


 

 

A TALÁLKOZÓK RÉSZVÉTELI DÍJA

 

39.000 Ft, a 7 alkalom díja összesen.

 

 


 

 

MESE-EST CSOPORT LÉTSZÁM

Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 16 fő.

 

 


 

 

 

vegehez2.jpgBújj a hétmérföldes csizmádba, és tedd meg a lépéseket
saját Belső Forrásod felé!


Indulj el az utadon,

tudj dönteni,

lásd tisztán a célod!

 

 

 

Jelentkezz most, szeretettel várunk!

 

Jelentkezés a mese-estekre
Neved
E-mail címed
Telefonszámod
Címed a számla kiállításához
Megjegyzés
Adatkezelési tájékoztató

 

Szeretettel várunk!

 

Nezvál Eszter meseterapeuta,
és Mátrai Vanda coach, önismereti tréner

 

 kissnenezvaleszter1.jpg  MatraiVanda1.jpg